Nieuws! Dutch Youngster Festival Wierden behoudt landenwedstrijden jeugdruiters

Het Dutch Youngster Festival, de internationale springwedstrijd in Wierden voor jeugdruiters uit binnen- en buitenland, behoudt de O-status. Dat wil zeggen dat DYF voor de komende vier jaar de prestigieuze landenwedstrijden mag blijven organiseren en internationaal gezien een grote speler blijft op de kalender. Een kers op de taart voor de organisatie, want volgend jaar wordt alweer de 25e editie gevierd.

 

De Nederlandse Hippische Sportbond besloot de O-status, dat slechts één concours per land krijgt, wederom toe te kennen aan het Dutch Youngster Festival in Wierden. Topsportdirecteur Maarten van der Heijden licht het besluit toe: “Wierden heeft zich al jarenlang bewezen, heeft een grote vaste vrijwilligersschare die het evenement tot een succes maakt.”

 

“We zijn heel blij dat we de O-status weer voor vier jaar mogen dragen”, vertelt voorzitter Ruben Hofman, namens het Dutch Youngster Festival. “Dat we de landenwedstrijden weer hebben gekregen, zegt toch wel iets over onze organisatie. Die is modern, heel laagdrempelig, Twentse gastvrijheid en een vlakke organisatie met een bestuur met vrijwilligers dat afhankelijk is van de inzet en hulp van de eigen leden en vele andere vrijwilligers. De chefs d’equipes van de vele landen die hier deelnemen, hebben in de evaluatie ook duidelijk gemaakt dat ze achter het Dutch Youngster Festival staan en waarderen onze entourage en de gastvrijheid. Volgend jaar is onze 25e editie en daar pakken we graag extra mee uit. We zijn zelfs met diverse bodemleveranciers in gesprek voor een nieuwe pistebodem op het hoofdterrein. Alles om topkwaliteit te kunnen bieden."

 

Het Dutch Youngster Festival vindt in 2020 plaats van 27 tot en met 31 mei op het mooie terrein van Manege Vossenbos in Wierden. Tijdens deze editie strijden de equipes uit verschillende Europese landen in de Pony-, Children-, Junioren- en Young Riders-rubrieken. Naast de landenwedstrijden zijn ook de Grote Prijzen hoogtepunten van het paardensportevenement.