Jeugdteams warmgedraaid voor landenwedstrijden

Beste Young Riders op woensdag was Francois Spinelli uit Italië met Never (v. Alvarez 17). Foto FotoTrailer
Beste Young Riders op woensdag was Francois Spinelli uit Italië met Never (v. Alvarez 17). Foto FotoTrailer

Het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het Dutch Youngster Festival in Wierden, draait op volle toeren. De eerste wedstrijddag op woensdag was een goede warming-up voor de jeugdteams, die op donderdag en vrijdag hun landenwedstrijden verrijden. Ondertussen staan er 330 paarden en pony’s op stal en zijn er deelnemers uit 19 verschillende landen.

 

In de eerste rubriek voor junioren toonden de Nederlandse ruiters meteen vorm. De zege in dit 1.35m parcours was voor Pablo Valle Espinedo uit Spanje, maar Gerrit Veenstra op Homer van T&L, Meike Zwartjens op Twister de la Pomme en Iris Michels op Cristal Utopia Z werden tweede, derde en vierde. Skye Morssinkhof, Ilse Tolboom en Elize van de Mheen sloten als zesde, zevende en achtste aan.

 

De 1.40m proef voor Young Riders kwam in handen van Francois Spinelli uit Italië. Beste Nederlandse was Veronique Morsink op de vijfde plaats met Entrepeneur. De omlopen van Lars Kuster, Bas Moerings en Lars Kersten zagen er ook beloftevol uit met het oog op de landenwedstrijd.

 

Bij de pony’s mag er veel verwacht worden van de Ieren, winnaars van vorig jaar en vandaag eerste en tweede in de ponyrubriek op 1.25m niveau. Ryan Sweetnam won, voor Orla Duffy. Voor Nederland was Logan Fiechter (niet in het team) de beste met een zevende plaats met Fun Ficky T.

 

Op donderdag worden drie landenwedstrijden verreden, die van de pony’s, junioren en Young Riders. De wedstrijden zijn live te volgen via www.clipmyhorse.tv.

Pablo Valle Espinedo uit Spanje won de eerste juniorenproef op Insolite van 't Molenvondel (v. Toulon). Foto FotoTrailer