Luc Steeghs blikt vooruit naar landenwedstrijden: 'Ik heb goede hoop'

Luc Steeghs en Sanne Thijssen op DYF 2018, waar het Young Riders team won. Foto Wendy Scholten
Luc Steeghs en Sanne Thijssen op DYF 2018, waar het Young Riders team won. Foto Wendy Scholten

Met een landenwedstrijd in eigen land probeert ook bondscoach Luc Steeghs elk jaar uit te pakken met een zo sterk mogelijk junioren en young riders team. Vorig jaar wonnen de young riders de Nations Cup en als het aan Luc Steeghs ligt gebeurt dat dit jaar opnieuw, net als bij de junioren. “Ik heb goede hoop. In beide teams heb ik de Nederlands kampioen opgesteld. De anderen hebben ook al bewezen dat ze er moeten staan op het moment dat het belangrijk is”, vertelt hij.

 

Anders dan Edwin Hoogenraat, bondscoach van de Children en pony’s, heeft Luc Steeghs niet specifiek een ‘vijfde man’ aangewezen. “Het team staat vast. Deze ruiters moeten de kans krijgen om een landenwedstrijd te rijden, ook al rijden ze op de openingsdag niet de beste proef.”

 

Voor het juniorenteam zijn Nederlands kampioen Elize van de Mheen, reservekampioen Gerrit Veenstra, Elike Morsink (8e op NK) en Skye Morssinkhof opgesteld. Bij de Young Riders treden Nederlands kampioen Lars Kersten, Bas Moerings (3e op NK), Lars Kuster (4e op NK) en Sanne Thijssen (6e op NK) aan.

 

“Bij de Young Riders was ik er snel uit, bij de junioren probeer ik erop te letten wie er in de kopgroep vormbehoud toont. In Lamprechtshausen waren de prestaties wat wisselend, maar wonnen we wel. Ruiters die lager in het klassement stonden op het NK, zoals Niels Bulthuis en Beau Schuttelaar, kwamen daar sterk voor de dag. Veronique Morsink hoort ook in het topklassement, maar heeft al een landenwedstrijd gereden. Ik kijk uit naar de verrichtingen van het team dat ik nu opgesteld heb.”