Bondscoach Hoogenraat: ‘Veel vertrouwen in pony en Children team’

Edwin Hoogenraat en Mart IJland op Dutch Youngster Festival 2018. Foto Wendy Scholten
Edwin Hoogenraat en Mart IJland op Dutch Youngster Festival 2018. Foto Wendy Scholten

Het Dutch Youngster Festival gaat woensdag van start en één van de highlights zijn de FEI Nation Cups Youth op donderdag en vrijdag, waarbij de Nederlandse teams op een thuisoverwinning hopen. Edwin Hoogenraat, bondscoach van de pony’s en Children, heeft er een goed gevoel bij.

 

“Van de week hebben we een gezamenlijke training gedaan en dat zag er goed uit. Ze reden naar mijn zin. Voor het ponyteam stel ik alle kaderleden op: Mart IJland, Lily Engelsman, Pam Nieuwenhuis, Liv Huijbregts en Cheyenne Meijers. Wie vijfde man wordt, oftewel reserve, beslis ik na hun eerste ronde op woensdag”, vertelt Edwin Hoogenraat.

 

Aangewezen voor het Children team zijn de topdrie van het NK Children: Emma Bocken, Hilde Veenstra en Jorinde Dolfijn, aangevuld met Finn Boerekamp en Wesley de Boer. “Ruiters en amazones die allemaal met goed paardrijden bezig zijn, echt fijn om mee te werken. Ze hebben goed gepresteerd op het NK in Mierlo. Wierden wordt alweer de vierde landenwedstrijd van het seizoen. In Italië wonnen de pony’s. De Children waren daar tweede, net als in Frankrijk. We gaan weer een goede poging wagen. Als het een beetje wil meezitten, kunnen we een heel eind komen. Ik heb er heel veel vertrouwen in”, aldus Edwin Hoogenraat. 

 

Morgen verklappen we de junioren en young riders teams en komt bondscoach Luc Steeghs aan het woord. 

 

Er zijn zoveel spannende wedstrijden te gaan komende week! Hieronder een overzicht van de landenwedstrijden en Grote Prijzen:

Donderdag: Nations Cup pony's
Donderdag: Nations Cup junioren
Donderdag: Nations Cup Young Riders
Vrijdag: Nations Cup Children

Vrijdag: Grand Prix Young Riders (1.40m)
Zaterdag: Grand Prix pony's (1.30m)
Zaterdag: Grand Prix Children (1.30m)
Zaterdag: Grand Prix Junioren (1.40m)

De aanvangstijden zijn op deze website te vinden zodra het evenement van start gaat.

Livestreaming volgen? Dat kan op www.clipmyhorse.tv