Teddy van de Rijt: ‘Mijn laatste Young Riders jaar mooi afsluiten’

Teddy van de Rijt, hier op Zazou (Germus R). Foto FotoTrailer
Teddy van de Rijt, hier op Zazou (Germus R). Foto FotoTrailer

Het Dutch Youngster Festival in Wierden is vandaag van start gegaan en één Nederlandse amazone viel op in de Young Riders rubriek op 1.40m niveau. Teddy van de Rijt werd vijfde én zesde achter een geheel buitenlandse top-4. Toch zien we haar niet terug in het Nederlands team tijdens de landenwedstrijd morgen.

 

“Niet geselecteerd”, vertelt ze. “Ja, heel teleurstellend. Ik heb mijn beste seizoen tot nu toe gehad, alleen viel het even tegen op het Nederlands kampioenschap in Mierlo en zit ik daardoor niet in het team. Ik was vandaag wel gemotiveerd om goed te rijden. Het is mijn laatste jaar bij de young riders en dat wil ik graag mooi afsluiten. Het Dutch Youngster Festival is dus ook mijn laatste keer. Dat wilde ik niet missen. Het is mooi om er nog één keer bij te zijn. De sfeer hier is niet te vergelijken met die op een concours voor senioren”, legt Teddy van de Rijt uit.

 

De Brabantse amazone, die deelnam aan twee EK’s voor pony’s en bij de junioren diverse landenwedstrijden reed, hoopt met Itcho van ‘t Ruytershof (v. Lord Z) de stap naar een CSI3* Grote Prijs te kunnen maken. “We hebben de laatste tijd veel gewonnen en waren foutloos in de rankingproeven in Valkenswaard. Een heel goed paard dat erg in vorm is. Ik hoop de komende jaren nog veel internationale ervaring op te kunnen doen.”

 

Een carrière in de paarden is in elk geval de ambitie van Teddy van de Rijt. “Zeker weten. Ik heb nu een stuk of acht concourspaarden en dan nog een paar voor de handel.” Sinds augustus wordt ze door Albert Voorn getraind. “Daar ben ik heel blij mee. Ik wilde de puntjes op de i gaan zetten. Het klikt goed. Hij is een op-en-top paarden man. Stapt zelf ook in het zadel als het moet. Albert kan paardrijden zo simpel houden en kan qua stijl heel veel toevoegen.”

 

Druk heeft Teddy het niet op het Dutch Youngster Festival met slechts twee paarden mee. “Het voelt haast alsof je een beetje vakantie aan het houden bent”, lacht ze.

 

De Bouwbedrijf Hofman Prijs voor Young Riders kwam vandaag op naam van de Britse Emily Ward op Wild Rose (v. Oklund). Bij de junioren om de 1.35m Heidehoeve Prijs won Philippa W. Linde uit Denemarken met Jaguar (v. Chopin van het Moleneind) en was de nummer vier, Iris Michels op Adidetje (v. Dutch Capitol), de beste Nederlandse.

 

In de 1.25m Van der Kolk Prijs voor pony’s was het opnieuw Engeland aan kop. Claudia Moore won op Shamrock du Gite. Knap derde en vierde werden Pam Nieuwenhuis op Seraja en Kirsten Kreemers op Tinapatch.

 

Morgen is een belangrijke dag op Dutch Youngster Festival met maar liefst drie Nations Cups op de agenda, die voor pony’s, junioren en young riders.

 

Auteur: Wendy Scholten