‘Next Generation’ aan zet op Dutch Youngster Festival

Het Dutch Youngster Festival, het enige jeugdconcours in Nederland met landenwedstrijden, wordt van 30 mei toe en met 2 juni weer overspoeld met de beste jeugdruiters uit Europa. Het evenement is elk jaar een graadmeter voor het Europees kampioenschap springen voor jeugdruiters en dat betekent dat het niveau hoog is.

 

“Het is één van de laatste wedstrijden voor het EK. Dan worden de ruiters met hun paarden en pony’s nog één keer aan de tand gevoeld”, vertelt wedstrijdleider en parcoursbouwer Marinus Vos uit Wierden. De bondscoaches noteren al hun bevindingen en presenteren kort na ‘DYF’ hun teams voor hét kampioenschap van het jaar.

 

Marinus Vos verwacht weer schitterende paardensport, net als vorig jaar. “Het niveau was gigantisch hoog. Niet meer te vergelijken met tien jaar terug. Toen bouwde ik de parcoursen wel 10 tot 15 centimeter lager. De sport heeft zich goed ontwikkeld en de kinderen van topruiters pik je er zo tussenuit. Die waren het meest succesvol vorig jaar. Dutch Youngster Festival is het concours voor de ‘Next Generation’.”

 

Nieuw is dat het Dutch Youngster Festival dit jaar is opgenomen in de nieuwe Youth FEI Nations Cup reeks, waarvan de finale aan het einde van dit jaar in Opglabbeek verreden wordt. De landenwedstrijden worden gehouden op donderdag 31 mei (junioren, Young Riders en pony's) en vrijdag 1 juni (Children). Ook de Grote Prijzen zijn populair om naar te kijken.

 

Op donderdag is er een beachparty met GD Music en op vrijdagavond krijgt de feestavond een vervolg.