Drain galoppeert met ‘moneymaker’ naar Wierdense zege

De Ier Conor Drain, die alweer zeven jaar in Nederland woont, won vandaag op Outdoor Wierden de 1.45m Medium Tour finale. In de Longines Ranking proef met 6.175 euro voor de winnaar klopte hij Wout-Jan van der Schans op D’Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en nummer drie Remco Been met Allegro (v. Cobra). Drain reed met de achtjarige Forever (v. C-Ingmar). “Als jong paard vrij onopvallend, maar nu de moneymaker van de stal”, vertelt de winnaar.

 

In de Stal de Weaver Prijs mochten veertien ruiters terugkomen voor de winning-round en uiteindelijk sprongen er vijf dubbel foutloos. “Het was best een moeilijke proef met een moeilijke laatste lijn. Uit de wending bij de ingang een lastige oxer naar de planken met waterbak eronder. Daar werden veel fouten gemaakt, maar ik vond het wel mooi gebouwd hoor.”

 

Vechter

Conor Drain’s merrie is al lange tijd heel constant in haar resultaten. “Vorige week Opglabbeek heeft ze de kost ook goed verdiend. We hebben ook drie weken in Oliva gereden. Dat merk je wel. In drie weken is ze een half jaar ouder worden qua ervaring.  Wat de toekomst gaat brengen weet niemand, maar ze ontwikkelt zich goed. Ze heeft nooit apart gesprongen, maar wel heel scherp. Veel mensen dachten dat het 1.30m niveau wel haar limiet was, maar ze groeit er toch mooi in. Ze heeft een super instelling en een groot hart. Echt een vechter.”

 

Forever is gefokt door Rene en Conny Viscaal uit Lattrop, met wie Conor Drain al een jarenlange samenwerking heeft en waar hij nu zijn eigen stal runt. De merrie komt uit het Grand Prix-springpaard Audi’s Nigel (v. Lord Z), dus de springkwaliteiten komen niet uit de lucht vallen. “Forever hebben we samen. Merle en ik kochten een deel toen ze net vijf jaar was. Ik rijd nog veel paarden voor Viscaal. Ik heb echt geluk met deze mensen gehad. Mooi dat we samen iets hebben kunnen opbouwen.”

 

Six Bar op 1.90m hoogte

Dag drie van Outdoor Wierden werd afgesloten met het spectaculaire Klein Kromhof Houtvezels Six Bar springen, gewonnen door Robert Vos. De Wierdenaar had de meeste concurrentie van Bas van der Aa, maar zijn paard Davinci (v. Arpeggio) maakte een foutje op 1.90m niveau terwijl Dempseys (v. Calvaro Z) van Robert Vos vlekkeloos erover sprong.

 

In de 1.35m Van der Kolk Infra Prijs was er een Nederlandse topvier. Bart Bles won op Allegria du Val Henry (v. Quite Easy), gevolgd door Pim Mulder, Peter Olthof en Marriet Smit-Hoekstra. In de 1.20m Horse Service International Prijs ging de eerste prijs naar Jessie Wiefferink met Apourti (v. Quinar).

 

Outdoor Wierden sluiten morgen, zaterdag, af met drie internationale rubrieken waaronder de CSI1* NIJWA Grote Prijs om 11.00 uur en de 1.45m Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs om 14.30 uur. De toegang is gratis. 

 

 

Auteur: Wendy Scholten

Foto's: FotoTrailer