Ruiters van over hele wereld ingecheckt voor Outdoor Wierden

Marc Houtzager op Outdoor Wierden 2017. Foto FotoTrailer
Marc Houtzager op Outdoor Wierden 2017. Foto FotoTrailer

Springruiters uit maar liefst 21 verschillende landen gaan vandaag van start op Outdoor Wierden. Ondanks een drukke wedstrijdkalender in de Benelux mag de organisatie zich verheugen op al deze aanmeldingen. Daar steken de bestuursleden ook hun nek voor uit. Er zijn maar liefst drie Longines Ranking rubrieken, waarin per keer minimaal 25.000 euro te verdelen is onder de springruiters. 

 

De deelnemers komen zelfs uit Lebanon, Canada, Japan, Nieuw-Zeeland en Slovenië, maar de meeste rijden op eigen bodem. Ook de regionale ruiters krijgen de mogelijkheid om hun paarden gewend te laten raken aan het internationale niveau. Jeroen Dubbeldam is van de partij, maar ook Willem Greve, Michel Hendrix, Ben Schröder, Albert Zoer en Wierdenaar Robert Vos.

 

Naast de Longines Ranking proeven op donderdagavond (1.45m niveau), vrijdagavond (1.45m Medium Tour finale) en zaterdagmiddag (1.45m Grote Prijs), is er op vrijdagavond het spectaculaire Six Bar springen met dank aan sponsor Klein Kromhof Houtvezel.