Aanpassingen door overvol Dutch Youngster Festival

Bondscoach Luc Steeghs. Foto Wendy Scholten
Bondscoach Luc Steeghs. Foto Wendy Scholten

Het Dutch Youngster Festival kraakt en piept onder het gigantische aantal jeugddeelnemers met bijna 500 pony’s en paarden, maar de organisatie loopt als vanouds geolied en heeft aanpassingen in het programma opgenomen. Zo is de landenwedstrijd voor pony’s naar vrijdag verhuisd en begint de eerste wedstrijd morgenochtend al om 7.00 uur.

 

Meewerkend

Vandaag was de aftrap van het Dutch Youngster Festival met maar liefst zeven internationale rubrieken, waarvan er drie op het terrein van de overbuurman verreden werden. “Omdat de deelnemers het liefst toch op het hoofdterrein rijden, gaan we morgen al om 7.00 uur van start. Ja, het zijn ook zoveel ruiters. Dat tekent voor het concours, iedereen rijdt er graag. Gelukkig is de organisatie en het secretariaat erg meewerkend”, vertelt Luc Steeghs, bondscoach van de Junioren, Young Riders en Children.

 

Vooraan geloot

Nederlandse overwinningen bleven vandaag uit, maar er waren wel mooie omlopen met hier en daar een volgprijs of een balkje. “De ruiters die morgen meedoen aan de landenwedstrijden voor junioren en young riders reden eigenlijk allemaal wel goed. Er hing vandaag ook niks van af. Morgen moet het gebeuren. In alle landenwedstrijden hebben we vooraan geloot, oftewel we moeten steeds als eerste of tweede van start. Dan moeten we maar zorgen dat we op die notering blijven staan”, lacht Luc Steeghs.

 

Teamleden

De landenwedstrijd voor junioren gaat om 9.15 uur van start met maar liefst 13 teams. Voor Nederland rijdt de top-4 van het NK: Sven Peters, Niels Kersten, Rowen van de Mheen en Laurie Touw. De landenwedstrijd voor young riders begint in de loop van de middag met in het oranje-team Lisa Nooren, Kim Hoogenraat, Jens van Grunsven en Thomas Arendsen Raedt.

 

Auteur: Wendy Scholten