Finetuning net op tijd klaar door Gerco Schröder

Glock's Debalia (v. Numero Uno) wint meteen tijdens haar CSI2* Grote Prijs debuut met Gerco Schröder. Foto FotoTrailer
Glock's Debalia (v. Numero Uno) wint meteen tijdens haar CSI2* Grote Prijs debuut met Gerco Schröder. Foto FotoTrailer

De derde editie van het internationaal springconcours Outdoor Wierden werd getrakteerd op een winnende Gerco Schröder in de 1.45m Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs. De Twentse topruiter zat daarmee Vincent Geerink in het vaarwater, die zijn allereerste Grand Prix hoopte te winnen. Het leverde Gerco een nieuwe Ford Fiesta op.

 

Na stralend mooi weer zette een hoosbui net voor aanvang van de Grote Prijs de piste volledig blank en werd de aftrap uitgesteld met driekwartier. Ondertussen werd het parcours aangepast. “De oxers minder breed en de snelheid veranderd. De ruiters mochten er tien seconden langer over doen dan op een droge bodem. We wilden geen ongelukken en die zijn ook niet gebeurd”, vertelt parcoursbouwer Marinus Vos. “Ik had nog wel een half uur willen wachten met de Grote Prijs, tot de bodem zich hersteld had maar de ruiters wilden van start.”

Dominique Roelofsen feliciteert Gerco Schröder namens Roelofsen Horse Trucks. Foto FotoTrailer
Dominique Roelofsen feliciteert Gerco Schröder namens Roelofsen Horse Trucks. Foto FotoTrailer

In het begin van de rubriek speelden de bodem sommige paarden nog parten, maar vervolgens regende het nulrondes. Achttien kwamen er terug voor de barrage. “Ik heb nog nooit zo hard gereden”, vertelt Maud Roosendaal die als eerste foutloos bleef en vierde zou worden. Haar 16-jarige Universo (v. Celano) kwam op het NK geblesseerd uit de baan en liep dit weekend pas weer zijn eerste concours.

 

Dankzij de efficiëntere sprongen van Beaumont (v. Vermont) dook Vincent Geerink net onder haar tijd, maar zag deze verbeterd worden door Gerco Schröder op de negenjarige Glock’s Debalia (v. Numero Uno). De pogingen van Michael Greeve en Willem Greve waren goed voor snellere tijden, maar wel met een foutje. Knap vijfde werd Kevin Jochems, die vorig jaar oktober na een val op de intensive care belandde met gebroken heup, been en knie.

Goede kwaliteiten

Gerco Schröder moet de nieuwe autosleutels meteen inleveren aan zijn zoontje Thomas. “Altijd mooi om een auto te winnen. Glock’s Debalia liep vandaag haar eerste tweesterren Grote Prijs, dus ik ben blij met het verloop. Het is een paard met goede kwaliteiten. Ze heeft al een aantal goede resultaten behaald. Begin dit seizoen heb ik haar in Oliva al een paar keer op snelheid gereden, maar toen was de communicatie nog niet goed genoeg. De barrage liep nu zoals gepland. De finetuning was er”, vertelt Gerco Schröder. Debalia kwam als vijfjarige in bezit van de BWG Stables en Jeroen Dubbeldam en werd een jaar later overgenomen door Gerco’s sponsors Gaston en Kathrin Glock.

 

 

“Er zit zeker nog wat meer in”, vertelt de winnaar over de snelle merrie. “Volgende week neem ik haar mee naar Cannes als tweede paard. Dat hing er vanaf hoe ze het hier zou doen. Ik ben blij dat ik hier van start ben gegaan. Het is hier mooi om te rijden en ze doen hier alles aan om elk jaar te verbeteren. Als het zo uitkomt ben ik er graag bij. We gebruiken vaak een tweesterrenconcours om de paarden te scholen, maar als het op de Grote Prijs aankomt dan komt de sportgeest naar boven. Maar ook dat moeten ze leren, snelle rondes lopen.”

 

Klik hier voor de uitslag van de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs

 

 

 

Foto's: FotoTrailer
Auteur: Wendy Scholten