CSI1* GP-winnaar Robert Vos: 'Thijmen zien winnen is mooier'

Robert Vos wint met Scotch de CSI1* GP om de NIJWA Groep Prijs. Foto FotoTrailer
Robert Vos wint met Scotch de CSI1* GP om de NIJWA Groep Prijs. Foto FotoTrailer

Wat is mooier? Zelf de eensterren Grote Prijs winnen of je zoontje het ponyspringen zien winnen? Robert Vos hoeft er geen seconde over na te denken. “De overwinning van Thijmen gisteren”, lacht de Wierdenaar. Nadat hij derde en vierde was geworden in de voorafgaande 1.30m proeven, won hij vanmiddag op Outdoor Wierden de 1.30m Nijwa Groep Grand Prix.

“Ik denk dat dit een heel goede wordt", vertelt Robert Vos over Scotch. Foto FotoTrailer
“Ik denk dat dit een heel goede wordt", vertelt Robert Vos over Scotch. Foto FotoTrailer

De toegestane tijd werd in de eensterren Grote Prijs nogal eens overschreden, maar uiteindelijk kwamen er nog elf terug voor de barrage. Albert Zoer, winnaar van de 1.45m rankingproef gisteravond, was in de winningmood en finishte met Freedom (v. Larino) in 39.44. Maar Scotch (v. Stolzenberg), die Robert Vos samen met Herman Seiger in eigendom heeft, was ook al de hele week in vorm en stopte de klok in 38.51 seconden.

 

Scotch is pas zeven jaar en heeft een speciaal plekje ingenomen in het paardenbestand van Robert Vos. “Ik denk dat dit een heel goede wordt. In Tubbergen won hij ook al. Natuurlijk verkoop ik alle paarden een keer, maar normaal gesproken houden we deze langer aan. Als hij volgend jaar acht is, kan hij een rankingproef lopen en hopelijk groeit hij nog verder door.”

 

Bjorn Egberink pakte de derde prijs met Condretto (v. Contender). Harrie Wiering stuurde Oberon (v. Olympic Fire) naar de vierde plaats, voor Micky Morssinkhof op Fabio (v. Van Gogh).

 

Robert Vos, zijdelings betrokken bij de organisatie en zoon van parcoursbouwer Marinus Vos, heeft veel enthousiaste reacties van collegaruiters opgevangen over Outdoor Wierden. “Het is hier ook een geweldig mooie ring met een goede bodem. Daar leren de paarden van. Je merkt dat ruiters daarom ook speciaal naar Wierden komen.”

 

 Klik hier voor de uitslag 

 

Auteur Wendy Scholten