Medium Tour-finalewinnaar Albert Zoer: ‘Ik lijk ze weer aan de gang te hebben’

“Het zat er aan te komen”, vertelt Albert Zoer nadat hij de 1.45m rankingproef op Outdoor Wierden won. In de Medium Tour finale om de Rabobank Noord en West Twente Prijs reed hij Gigolo (v. Cicero Z), die zijn ruiter de bevestiging gaf op de goede weg te zijn. “Afgelopen tijd was elke keer net niet. Wel goed springen, maar steeds een foutje. Vandaag klopte het weer”, vertelt Albert Zoer.

Albert Zoer en Gigolo winnen Rabobank Noord en West Twente Prijs. Foto FotoTrailer
Albert Zoer en Gigolo winnen Rabobank Noord en West Twente Prijs. Foto FotoTrailer

Lange tijd ging James Billington in de winning round voor de beste vijftien ruiters uit de eerste omloop aan de leiding met de KWPN goedgekeurde hengst Baltic VDL (v. Quaprice Bois Margot), maar Albert Zoer verjoeg hem naar de tweede plaats. Doron Kuipers, winnaar op de openingsdag, leek Zoer’s feestje te gaan verpesten met zijn nieuwe paard Theoreme Du Desir maar werd tiende met een balk. “Altijd gevaarlijk die Doron”, is Albert Zoer na afloop opgelucht.

 

“Gelukkig is Gigolo ook heel snel van zichzelf. Ik ben heel blij met de manier waarop hij springt. Van de winter heb ik veel hengstencompetities en shows gereden en heb ik twee maanden rustig aangedaan met de internationale paarden. Dan kun je toch merken dat ze er weer in moeten komen, maar nu lijk ik ze weer aan de gang te hebben. Ze beginnen weer top te springen.”

 

Zoer heeft een stel mooie concoursen op de agenda staan, zoals Outdoor Gelderland, CSI Twente, De Wolden en een viersterren in Duitsland. “Vorige week reed ik nog CSI Eindhoven, een driesterrenconcours op gras. Wierden heeft dan tweesterren. Dat scheelt een ster, maar qua parcoursen scheelt het niks. De ruiters en paarden worden steeds beter. Of je nou een twee- of een vijfsterrenconcours rijdt, het is moeilijk zat allemaal. De maximaal toegestane tijd is steeds vaker een scherprechter en de concurrentie is overal sterk.”

 

De topvijf in Medium Tour finale vanavond was een internationaal gezelschap. De voor de VDL Stud rijdende James Billington komt uit Engeland, net als de nummer drie Nigel Coupe met Golvers Hill (v. Ricardo Z). Billington’s collega Ernesto Canseco, geboren in Mexico, stuurde Davall (v. Zavall VDL) naar de vierde prijs. Lennard de Boer werd knap vijfde op Weinita (v. Ustinov), voor Sjaak Sleiderink op de KWPN-hengst Dexter R (v. Namelus R).

 

Klik hier voor de uitslag

 

Auteur: Wendy Scholten