Julian de Boer verrast zichzelf in 1.45m Horse Service International Prijs

Geen Marc Houtzager, Wout-Jan van der Schans of Peter Charles, die al menig Grote Prijs hebben gewonnen, maar Julian de Boer die donderdagavond de 1.45m rankingproef op Outdoor Wierden won. “Als je ziet hoe simpel hij hier overheen springt, dan is Carollo zeker een paard met potententie voor meer. Alleen had ik niet verwacht dat ik hier zou winnen”, vertelt de winnaar van de Horse Service International Prijs over de achtjarige zoon van Chacco Blue.

 Julian de Boer wint met Carollo de 1.45m Horse Service International Prijs.
Julian de Boer wint met Carollo de 1.45m Horse Service International Prijs.

Hoewel Julian de Boer vorig jaar zilver won op het WK voor jonge paarden met de recent verkochte Fernando V, mag de ruiter uit Nieuwleusen een outsider genoemd worden. “Ik probeer eens in de zes weken internationaal te rijden”, vertelt Julian de Boer. “Maar ik heb op dit moment alleen Carollo van handelaar Roy Wilten die een dikke proef kan springen. Ik ben met maar twee paarden hier. Wierden is mijn vierde internationale concours dit jaar en tot nu toe zat het nog niet helemaal mee. Elke keer een pechfout in een rankingproef of Grote Prijs.”

 

Matige generale

“Gisteren ging het ook nog niet helemaal zoals het moest”, blikt Julian de Boer terug. “Carollo was wat sterk. Ik heb van bit gewisseld en heb hem iets anders gereden. Dat pakte uitstekend uit. In de eerste ronde sprong hij al fantastisch, daarom besloot ik ervoor te gaan in de barrage. Die lag ons wel. Met een paar lange lijnen, waarbij je veel kon galopperen. Daar heb ik de winst gepakt. Bij het parcourslopen dacht ik dat het een moeilijk proef was met veel gedraai, maar het liep toch wel heel mooi. Voor mezelf zou het beter zijn om vaker op dit niveau te rijden, maar je kan moeilijk een achtjarige twee keer per maand een dikke proef laten springen. Ik probeer hier en daar een nationaal 1.40m te rijden om ritme te pakken. Steeds internationaal rijden zou ook veel te duur zijn, al kan het deze week wel ruimschoots uit”, lacht hij.

 

Peter Charles en zoon 2e en 4e

Julian de Boer verdiende 6.150 euro na een spannende barrage met elf ruiters. De Brit Peter Charles werd met ABC Quantum Cruise (v. Obos Quality) tweede en zag zijn zoon Harry als vierde finishen. Daar tussenin op de derde plaats stond Sjaak Sleiderink met Dimitri (v. Up to Date). Vincent Geerink op Beaumont (v. Vermont) en Wout-Jan van der Schans met D’Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) pakten de vijfde en zesde prijs mee.

 

 Klik hier voor de uitslag

 

Auteur: Wendy Scholten