Doron Kuipers winnaar 1.40m Rikkert Afbouw Groep Prijs

Doron Kuipers en Theoreme Du Desir winnen 1.40m Rikkert Afbouw Groep Prijs. Foto FotoTrailer
Doron Kuipers en Theoreme Du Desir winnen 1.40m Rikkert Afbouw Groep Prijs. Foto FotoTrailer

Doron Kuipers heeft bij zijn internationale debuut met de nieuwe Theoreme Du Desir (Calvaro x Laudanum xx) meteen gewonnen. In het 1.40m tweefasen om de Rikkert Afbouw Groep Prijs met 67 starts bleef hij Daan van Geel op het nippertje voor.

 

Een knappe prestatie, aangezien Theoreme Du Desir afgelopen zondag op zijn stal afgeleverd werd. De Frans gefokte ruin, in eigendom van Wrenwood Stables en Jim Pap, had al internationale ervaring tot en met 1.50m niveau maar zijn laatste internationale zege dateert van 2015. 

 

"Dit paard is nu tien jaar en volgens de eigenaren, een Engelsman en Amerikanen, klaar voor het grotere werk. De bedoeling is dat ik er een paar mooie resultaten mee haal en dat hij daarna verkocht wordt. We zijn alvast goed begonnen", lacht Doron Kuipers. "Ik ben er blij mee. Het is een zeer bruikbaar, fijn paard. Morgen zullen we de Medium Tour finale rijden."

 

Daan van Geel werd tweede op de zelfopgeleide Escobar (v. Air Jordan). Maud Roosendaal pakte de derde prijs met Fancy Roos VDL (v. Baltic), voor Gerco Schröder met Glock's Debalia (v. Numero Uno). De voor Singapore rijdende Catherine Yen-Tung Chew pakte de vijfde prijs met Coquira (v. Colander).

 

Klik hier voor de uitslag

 

Auteur: Wendy Scholten