Michael Greeve ook op Outdoor Wierden in winning mood

Michael Greeve, zondag nog winnaar van de VDL Groep Grote Prijs van CSI Eindhoven, is Outdoor Wierden van start gegaan met winst in de Equifond Prijs op 1.40m niveau. Ditmaal niet met Whitney BB, maar met Eurohill’s Africa. Ook Anne-Liza Makkinga haalde een eerste prijs op. Met 129 deelnemers werden er twee prijzenschalen gehanteerd.

De ereronde met in beeld Michael Greeve, Anne-Liza Makkinga en Leon Thijssen. Foto FotoTrailer
De ereronde met in beeld Michael Greeve, Anne-Liza Makkinga en Leon Thijssen. Foto FotoTrailer

“Ja, het was een hele rubriek aangezien iedereen twee paarden in deze rubriek mochten rijden. Het was de bedoeling om me vooraan erbij te rijden. Africa sprong goed. Er waren mooie lange lijnen,  m’n merrie heeft veel galop en ik kon een keer binnendoor draaien. Dat ging goed. Er werd niet overdreven hard gereden”, vertelt Michael Greeve, die heen en weer pendelt tussen het concours in Wierden en Veeningen.


Fijn, gemoedelijk concours

“Ik rijd hier maar twee paarden. De jonge paarden rijd ik op Pinkstermaandag landelijk concours, dus die hoeven niet mee. Overdag rijd ik thuis op stal en eind van de middag kom ik hierheen om Africa en mijn achtjarige Turbo in de Zware Tour te rijden. Er zijn drie rankingproeven en dat is toch interessant. De organisatie heeft het hier goed voor elkaar. Je ziet dat dat ze hun nek uitsteken en ieder jaar willen verbeteren. Dat geeft als ruiter een goed gevoel. Het is een fijn, gemoedelijk concours waar iedereen graag rijdt.”, vertelt Michael Greeve.

 

Winnaar van de 1.40m Equifond Prijs: Michael Greeve op Eurohill's Africa (Guidam). Foto FotoTrailer
Winnaar van de 1.40m Equifond Prijs: Michael Greeve op Eurohill's Africa (Guidam). Foto FotoTrailer

Topdrie

Greeve zette in de Equifond Prijs de klok stil op 65,23 seconden. Anne-Liza Makkinga uit Ommen legde dit 1.40m direct op tijd met Celena (v. Argentinus) af in 66 seconden. Leon Thijssen op Fireball (v. Wittinger VDL) en de Turk Hasan Senturk op Nindoxello (v. Nintender) wonnen de tweede prijzen. Wierdenaar Remco Been op Mine That Bird (v. Carthino Z) en de Brit Nigel Coupe met Jubilee III (v. Wolkentanz) werden derde.

 

Klik hier voor de uitslag

 

 

Auteur: Wendy Scholten