Topruiters kiezen voor Outdoor Wierden

Ondanks de drukke wedstrijdkalender in heel Europa kiezen topruiters als Gerco Schröder en Nederlands kampioen Marc Houtzager, die afgelopen weekend nog in Rome reed, voor de internationale springwedstrijd op de Wierdense manege De Vossenbos van woensdag 31 mei tot en met zaterdag 3 juni.

 

Het loopt storm voor het concours op eigen bodem. Michael Greeve, die afgelopen zondag de Grote Prijs van CSI Eindhoven won, Wout-Jan van der Schans, Albert Zoer en Willem Greve zijn grote namen die er weer bij zijn. Ook Wierdenaar Robert Vos heeft er zin in.

 

Het wordt een bijzondere editie op twee- en eensterrenniveau, aangezien er nu drie rankingproeven zijn. Dat betekent niet alleen dat de prijzenpot flink aangevuld is, maar ook dat er nog meer rankingpunten te behalen zijn om te klimmen op de FEI wereldranglijst. Hoe hoger de ranking, hoe groter de kans op een uitnodiging voor de mooiste internationale concoursen. De winnaar van de Grote Prijs op zaterdagmiddag 3 juni rond 15.00 uur wint zelfs een gloednieuwe Ford Fiesta.

 

“Als je drie rankingproeven uitschrijft bij een tweesterren evenement, trek je als organisatie ook een sterker deelnemersveld. De Nederlandse topruiters zijn dan eerder geneigd om een goed concours dat verder weg is, zoals Wiesbaden komende week, te laten schieten”, vertelt Robert Vos. “Maar daarnaast kan Wierden een heel mooi terrein bieden. De bodem is gerenoveerd en er is nu meer een arenagevoel gecreëerd. Echt heel mooi.”

 

Maartje Lanooy, verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat, draait overuren. “We hebben al meer ruiters met paarden aangenomen, maar er is nog steeds een wachtlijst. Iedereen wil op concours.”, vertelt ze. Naast de CSI1* en CSI2* wedstrijden van 1.20m tot en met 1.45m niveau met deelnemers uit ruim 25 verschillende landen, zijn er nationale ponyrubrieken met een twintigtal ponyruiters uit Nederland, Engeland en Frankrijk.

 

Een week later gaat het Dutch Youngster Festival (7 tot en met 10 juni) van start met jeugdruiters vanuit heel Europa en zelfs daarbuiten. Het Dutch Youngster Festival staat al jarenlang bekend om de landenwedstrijden, een belangrijk selectiecriterium met het oog op de Europese kampioenschappen voor jeugdruiters. De toegang is beide weekenden gratis.

 

Houd de website in de gaten voor de juiste starttijden, die tijdens het concours kunnen wijzigen.

 

Ook Remco Been start op Outdoor Wierden. Foto FotoTrailer
Ook Remco Been start op Outdoor Wierden. Foto FotoTrailer