Bondscoach Luc Steeghs vol goede moed richting DYF

De landenwedstrijd winnen op eigen bodem staat elk jaar weer op het verlanglijstje van jeugdbondscoach Luc Steeghs. De teams zijn nog niet bekend, maar hij hoopt flink uit te pakken tijdens het Dutch Youngster Festival in Wierden van 7 tot en met 10 juni. Amazones als Lisa Nooren en Sanne Thijssen, die al in de topsport succesvol zijn, hebben toegezegd dat ze voor het young riders team klaarstaan als Luc Steeghs ze nodig heeft en willen graag nog één EK bij de jeugd rijden.

Luc Steeghs (rechts)
Luc Steeghs (rechts)

Na Wierden en Hagen EK-teams bekend

“We hebben net de eerste landenwedstrijd in Frankrijk gehad en hebben er volgende week één in Opglabbeek. Daarna volgen Wierden en Hagen, waarna ik de EK-teams bekend ga maken. Wie zich naar voren rijdt in de landenwedstrijden, maakt een goede kans. Een NK rijden brengt druk met zich mee, maar bij landenwedstrijden komt nog veel meer spanning om de hoek kijken. Altijd interessant om te zien hoe de jeugd daarmee omgaat”, vertelt Luc Steeghs.

 

Goed tevreden

Op basis van het recente Nederlands kampioenschap is de bondscoach ‘goed tevreden’ over de groep jeugdruiters. “In de Young Riders groep zitten veel ruiters en amazones die zich meerdere weken voorbereid hebben op het buitenseizoen in Spanje en Italië en daar veel ervaring opgedaan hebben. Je ziet dat die makkelijker doorstromen en aansluiten op het hogere niveau.”

 

Rob Ehrens, bondscoach senioren, neemt zelfs Sanne Thijssen mee naar het topconcours La Baule en Lisa Nooren en Jens van Grunsven naar de landenwedstrijd in Drammen. “Over doorstroming gesproken. Voor de groep die niet in staat is om weken in het buitenland te rijden, houden we natuurlijk de nationale competities zodat ze regelmatig op hoog niveau kunnen rijden. Daar zitten ook talenten tussen. Ik kijk vol goede moed uit naar het Dutch Youngster Festival.”

 

Outdoor Wierden

Het Dutch Youngster Festival organiseert landenwedstrijden voor ponyruiters, junioren, young riders en Children. Een week eerder vindt in Wierden het internationaal concours Outdoor Wierden plaats met rubrieken van 1.20m tot en met 1.45m niveau. Er zijn maar liefst drie rankingproeven en de winnaar van de Grote Prijs krijgt een nieuwe auto.

 

Nieuw tijdens Outdoor Wierden zijn de nationale en internationale ponyrubrieken, in het leven geroepen omdat er teveel ponyruiters teleurgesteld moesten worden met overvolle startlijsten op het Dutch Youngster Festival. Inschrijven hiervoor is nog mogelijk.

 

 

Auteur/foto's: Wendy Scholten

Reactie schrijven

Commentaren: 0