Children via Wierden grote stap dichterbij EK-afvaardiging

Bondscoach Luc Steeghs heeft na vanmiddag goede hoop dat de KNHS het licht op groen zet om een Children team af te vaardigen naar het Europees kampioenschap. De amazones werden onder zijn leiding tweede in de landenwedstrijd, die voor het tweede jaar op rij georganiseerd werd door het Dutch Youngster Festival in Wierden. Duitsland won.

 

“Het is zo dat de KNHS de lat steeds hoger legt. Ik moet aantonen dat onze Children het niveau aankunnen en dat kan alleen maar via resultaten. De KNHS besluit of er wel of geen EK voor ons in zit, maar met dit resultaat hebben we denk ik een stap in de goede richting gezet”, legt Luc Steeghs uit die sinds zijn aanstelling als bondscoach in 2014 een belangrijke rol speelt in de promotie van ‘Children’ rijden. Deze rubrieken zijn voor 12 tot en met 14-jarige ruiters met paarden op 1.20m tot en met 1.30m niveau.

 

De landenwedstrijd begon wat ongelukkig voor Nederland. Nationaal reservekampioen Children, Madée Schuttenbeld met Bonheur, kreeg een weigering op hindernis 5 en twee tijdfouten. “Het was een moeilijke dubbelsprong, waar veel fouten op gemaakt werden. Madée begon wat langzaam, onder grondtempo. Het rijden van een landenwedstrijd in eigen land brengt toch wat spanning met zich mee. Na de weigering reed ze wel heel goed verder.”

 

Pam Nieuwenhuis liep met Athene een balk en een tijdfout op. Beau Schuttelaar reed met Caretino een fantastische nulronde, waarna de nog wat gespannen Lysanne Kruizinga twee balken opliep met Elberta VDK. “Het goede nieuws is dat de amazones in de tweede ronde zeer sterk reden. Madée en Pam kregen een ongelukkige fout op de laatste hindernis, Beau reed opnieuw foutloos en ook Lysanne reed nul. Het belangrijkste van een landenwedstrijd als vandaag is dat ze lering trekken van de dingen die gebeuren in de eerste omloop en die fout niet opnieuw maken in de tweede. En daar slaagden ze in”, is Luc Steeghs enthousiast, die bovendien content is met de groep Children die ook NK reed. “Een fijne groep en dat spreekt voor de mensen die meerijden en die er rondom bij betrokken zij. Dan krijg je ook een goede teamspirit.”

 

Duitsland won met 12 strafpunten, voor Nederland met 15 en België met 16. Slecht twee combinaties reden dubbel foutloos, waarvan Beau Schuttelaar er één was. De ander, Marie Christine Sebesta, finishte met het Oostenrijkse team als vijfde.

 

Auteur: Wendy Scholten , foto Equnews.nl / FotoTrailer

Reactie schrijven

Commentaren: 0