Oranje ponyruiters met wat pech zilver

De Nederlandse ponyruiters (foto boven) zijn vandaag tweede geworden in de landenwedstrijd in Wierden achter het Italiaanse ponyteam. Op zich een goede prestatie en bondscoach Edwin Hoogenraat is tevreden. “Maar met een beetje meer geluk had er meer ingezeten. We kregen een paar fouten die we eigenlijk niet verdiend hadden”, vertelt hij.

 

Zowel Charlotte Kuijpers met Kosmo van Orchid’s, Paris Morssinkhof met Carrick en Elize van de Mheen met Ensilla kregen in beide omlopen een balk. Rowen van de Mheen zette met Quaprice d’Astree een nulronde neer en hoefde in de tweede manche niet meer van start omdat het zilver al binnen was.

 

“Het was een moeilijke landenwedstrijd. Echt hoog, maar al onze pony’s sprongen er super simpel overheen. Waar ik ook blij mee was is de manier waarop er gereden werd. Ze reden met rust en overzicht. We hadden nu wat minder geluk hier en daar. Ik hoop dat we dat dan ook maar meteen gehad hebben”, lacht Edwin Hoogenraat.

 

Hetzelfde team komt volgende week in Hagen van start en dan komt Iris Zwienenberg met Bora Bora in het team. “Als het daar goed gaat, ga ik met deze vijf rustig verder trainen richting het EK. Ik zeg niet dat ze al zeker zijn van het EK, maar ze hebben op dit moment wel het meeste vertrouwen. We zijn op de goede weg denk ik en hebben de rijerij goed voor elkaar.”

 

Italië (foto onder), dat de laatste jaren veel geïnvesteerd heeft in goede pony’s en paarden, pakte de overwinning in deze Rabobank NW Twente Prijs met veel overtuiging. Hoewel één amazone in beide manches werd uitgebeld, werd er in de eerste manche niet één fout gemaakt door haar teamgenoten. Uiteindelijk liepen ze twaalf strafpunten op, acht minder dan Nederland. Duitsland werd derde met 28 strafpunten.

 

Van de zes jeugdrubrieken werd er net als gisteren niet één door een Nederlandse combinatie gewonnen, wat de kracht van het internationaal gezelschap op het Dutch Youngster Festival scherp aftekent. De 1.40m Grote Prijs voor junioren om de Nijhof Wassink Prijs kwam in handen van de Oostenrijkse Johanna Sixt met Koh I Noor (v. Kaiserwind). Niels Kersten was met een balk in de barrage met Carefull (v. Carolus II) beste Nederlander op plaats acht.

 

Het Oostenrijks volkslied speelde ook na afloop van de 1.30m Grote Prijs voor Children. Deze Schuttebeld Pakfood Prijs ging naar Marie Christine Sebasta met Kara Luna (v. Quidam’s Rubin). Vermeldenswaard zijn de tweede en derde prijs van Mel Thijssen op Batistuta (v. Emilion) en Jil Verheij met Bruminka (v. Numero Uno) in de 1.30/1.35m Handelsstal van der Ham Prijs vanochtend.

 

Auteur Wendy Scholten, foto FotoTrailer 

Reactie schrijven

Commentaren: 0