Nederlands juniorenteam voorlopig 2e in landenwedstrijd

Het oranje juniorenteam staat na de eerste ronde van de FEI Landenwedstrijd op een tweede plaats met 7 strafpunten. Duitsland gaat aan de leiding met twee strafpunten. Parcoursbouwer Marinus Vos heeft samen met Jos Brinkman en Martin Jansman een serieus 1.40m parcours opgesteld, waarbij de toegestane tijd nogal eens wordt overschreven. "De tijd is vastgesteld door de Ground Jury door de te verrijden afstand op te meten. Daar hebben wij als parcoursbouwers niets over te zeggen, maar een wat krappe tijd maakt het wel spannend. De balken in de lepels houden, daar gaat het om", vertelt Marinus Vos.

 

Lars Kuster (foto 1)  ging als eerste van start met Kantunaro (v. Kannan) en kreeg slechts één tijdfout. Ralph Slaats (foto 2) en Liberty Antares kregen een balkje en twee tijdfouten. Ook Veronique Morsink (foto 3) met Dakina kwamen niet snel genoeg binnen, maar reden wel goed ondanks de tijdfout. De ronde van Nederlands kampioenen Amber Meijer (foto 4) en Carrera KM straalde wel veel kwaliteit uit, helaas wel met een balkje en een tijdfout.

 

Van de 36 starts hielden slechts twee ruiters de lei schoon: Mathilde Kristine Kalland voor Noorwegen en Henry Delfs voor Duitsland. Individueel staat Veronique Morsink derde, voor Simon Morssinkhof uit België.

 

Klik hier voor de tussenstand 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0