Hessel Hoekstra wint 1.40m debuut in Heide Hoeve Prijs

De vijftienjarige Hessel Hoekstra, die als een groot talent wordt bestempeld, heeft zijn reputatie waargemaakt. Hij won zojuist de individuele ranking in de Landenwedstrijd proef voor ruiters die niet in het team zijn opgenomen. De 1.40m rubriek is bijzonder selectief vanwege de krappe tijd, maar Hessel Hoekstra bleef foutloos met Qstar (Quasimodo Z x Damocles). 

 

Hessel, neefje van Jelmer Hoekstra die afgelopen zondag de NIJWA Grote Prijs van Outdoor Wierden won, is dolblij met de zege. "Ik had het niet verwacht, want dit is pas de eerste keer dat ik een 1.40m rubriek rijd. Gisteren startte ik voor het eerst in de Zware Tour, daarna wilde ik Lichte Tour rijden met dit paard, tot bondscoach Luc Steeghs zei dat ik voor deze proef moest gaan. Ik maakte gisteren dan wel een rijfout, maar het voelde heel goed aan. Mijn laatste lijn in deze rubriek was ook niet echt mooi, maar ik moest wat om binnen de toegestane tijd te blijven", vertelt hij.

 

Qstar heeft hij sinds het NK in Mierlo (april) onder het zadel. "Ik mocht een dag op stal helpen bij Leon Thijssen en deze rijden. Sindsdien mag ik hem uitbrengen." Dat zegt veel over het vertrouwen dat Leon Thijssen in de ruiter heeft, maar dat hebben er meer. "Maandag ga ik een weekje naar Willem Greve. Dit wilde ik heel graag en ik vroeg mijn trainer Wim Bonhof of hij dat aan Willem wilde vragen." Greve's antwoord was dat Hessel dan meteen mocht blijven. Hessel Hoekstra heeft zijn examens net achter de rug en drie maanden vakantie, maar heeft wel een studie in de planning. "We hebben thuis een boerderij, dus het wordt de landbouwrichting."

 

Voor Nederland reed ook Amber Elst foutloos met Chanel (v. Canturo), waardoor ze als derde finishte. Knap vijfde met een tijdfout werd Kaylee Heijnen op Chanel van de Laarseheide Z (v. Carolus II).

 

Results Heide Hoeve Prize, CSIO-J 1.40m against the clock:

1. Hessel Hoekstra, NED, Qstar (Quasimodo Z)

2. Johanna Sixt, AUT, Koh I Noor (Kaiserwind)

3. Amber Elst,NED, Chanel (Canturano)

4. Carlos Lange Fraile, ESP, Contento (Carpaccio)

5. Kaylee Heijnen, NED, Chanel vd Laarseheide Z (Carolus Z)

 

Click here for more results, auteur Wendy Scholten, foto FotoTrailer

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0