Wijzigingen in teams brengen bondscoach Luc Steeghs niet van de wijs

Het Dutch Youngster Festival, het internationaal springconcours voor jeugdruiters in Wierden, staat morgen in het teken van de FEI landenwedstrijden voor junioren en young riders. Bondscoach Luc Steeghs (foto) stelde van tevoren de sterkst mogelijke teams op, maar heeft door pech wat moeten wijzigen. Toch zijn z’n ambities en het geloof om te kunnen winnen er niet minder om.

 

In het team voor Young Riders is Lisa Nooren uitgevallen omdat haar paard zichzelf op de hoef sprong. Invaller is Niels Knape met Suarez. Kevin Jochems rijdt Zanzibar omdat Kadans Como ‘nog niet helemaal concoursfit’ is volgens de bondscoach. De overige teamleden zijn Sanne Thijssen met Con Quidam en Demi van Grunsven met Tinka’s Hope, die vandaag allebei foutloos reden op de openingsdag.

 

In het team van de junioren wordt alleen het paard van Veronique Morsink gewisseld. Belina heeft een onschuldige hoefontsteking en daarvoor in de plaats loopt Dakina. “Jammer van de uitvallers, maar dat heb je vaker in de paardensport. Het goede nieuws is dat we ook nu nog heel goede paarden en ruiters in de teams hebben. Ze sprongen vandaag ook allemaal heel goed, dus ik kijk vol goede moed uit naar morgen”, vertelt Luc Steeghs.

 

De landenwedstrijd voor junioren gaat om 12.30 uur van start. De Young Riders strijden vanaf 16.00 uur om het hoogste podium. Het Dutch Youngster Festival vindt tot en met zondag 5 juni plaats op Manege de Vossenbos in Wierden. Vrijdagavond wordt er vanaf 21.30 uur een beach party georganiseerd met DJ Goos. De toegang is gratis.

 

 

Auteur: Wendy Scholten

Reactie schrijven

Commentaren: 0