Jelmer Hoekstra wint Grote Prijs van Outdoor Wierden

De 22-jarige Jelmer Hoekstra wist al hoe het is om een Grote Prijs bij de Young Riders te winnen, maar nu ook hoe een overwinning bij de senioren smaakt. De talentvolle stalruiter van Leon Thijssen won als laatste van de tien starters de 1.45m NIJWA Grote Prijs van Outdoor Wierden op een wijze die menigeen zal bijblijven. Het acceleratievermogen en de wendbaarheid van zijn merrie Quinoa des Riollets (v. Calvaro Z) op de grote buitenpiste had weg van de Formule 1 race in Monaco.

 

Met een grote glimlach kwam hij de ring uit, maar er waren meer ruiters blij met hun resultaten in de hoofdproef. Michael Greeve werd tweede op 1,5 seconde afstand, voor Julia Kayser. Of de winnende rit ook de mooiste was van de Grote Prijs, daar viel over te twisten maar effectief en gedurfd gereden was het wel en het leverde de ambitieuze Hoekstra 6.250 euro op.

 

Op de vraag of Jelmer Hoekstra dezelfde barrage zou rijden als hij het nog eens mocht overdoen, lacht hij. “Nee, dan had ik hier en daar wel wat anders gereden. Ik wilde acht galopsprongen van hindernis een naar twee, maar kreeg er negen. Ik kon wel op snelheid naar de triple draaien. M’n merrie kwam daar groot en toucheerde een balk, maar die bleef liggen. Toen wist ik dat ik geen fout meer zou krijgen en ging ik knetterhard de dubbel in. Ik moest muisstil zitten en m’n bovenlichaam goed achterover houden om haar een kans te geven er foutloos uit te springen en dat lukte. Ik ben echt heel blij. Het was nog niet gelukt om een Grote Prijs bij de senioren te winnen. Vorig week waren we nog tweede in de Grote Prijs van Tubbergen.”

 

Als er een schoonheidsprijs toegekend mocht worden, ging die naar Michael Greeve voor zijn vloeiende, harmonieuze ronde op de groot galopperende Eurohill’s Africa (v. Guidam). Zij doken onder de tijd van Julia Kayser, die uiteindelijk derde werd met Sterrehof’s Ushi (v. Vigo d’Arsouilles). De Mexicaan Ernesto Canseco stuurde Celebrity VDL (v. Indoctro) van de VDL Stud naar het vierde geld. De topvijf werd gesloten door William Funnell, die zijn ‘lucky day’ had op de routinier Billy Congo (v. Vechta). Een balk besloot op het randje van de hindernislepel te balanceren.

 

Met de Grote Prijs kwam een einde aan vier dagen mooie springsport, waarbij parcoursbouwer Jos Brinkman en zijn assistent Martin Jansman op veel complimenten mocht rekenen. De mannen bouwden vorige week ook al met succes op Jumping Schröder Tubbergen en vervingen nu Outdoor Wierden-bestuurslid en vaste parcoursbouwer Marinus Vos, die met hoge koorts moest thuisblijven.

 

De kleine Grand Prix op 1.30m niveau om de Bolk Transport Prijs werd op zondag gewonnen Remco Been, die nog in een flow zat na zijn zege in de 1.45m rankingproef op vrijdagavond. Vandaag reed hij Casper XXL (v. Unitair) naar de winst in een barrage met maar liefst 18 ruiters.

 

 

Woensdag 1 juni gaat het Dutch Youngster Festival van start met jeugdruiters van over de hele wereld. Hoogtepunten zijn de landenwedstrijden, waarvoor Nederland de beste teams afvaardigt. De toegang is ook hier gratis.

 

Auteur Wendy Scholten, foto FotoTrailer

Reactie schrijven

Commentaren: 0