Wout-Jan van der Schans wint Championat van Wierden

Outdoor Wierden sloot de zaterdag af met een nieuwe rubriek, het Championat van Wierden voor combinaties die zich niet kwalificeerden voor de Grote Prijs morgenmiddag. De grootste greep in de prijzenpot met 10.000 euro deed Wout-Jan van der Schans, die optimaal profiteerde van de formule met winning round.

 

Van tevoren stond vast dat de top-twaalf terugkwam voor de winning round en dat de teller daar weer op nul ging. Een geluk voor Wout-Jan van der Schans, want hij had een tijdfout opgelopen met Caapverdi (v. Verdi), het paard waarmee hij gisteravond nog het 1.40m won. Slechts vijf bleven foutloos in de eerste ronde, zeven kregen een tijdfout.

 

“Mooi zo’n tweede kans”, lacht hij. “Caapverdi is heel snel en maakt in een lijntje zo één of twee galopsprongen minder zonder dat hij vlak wordt. Dat we een tijdfout hadden in de eerste omloop, was verrassend. Voor mijn gevoel reed ik goed door. De krappe tijd maakte het parcours extra selectief, maar achteraf was dat goed. Omdat het hier om een 1.40m rubriek ging, was het gevaar dat er anders twinig foutlozen zouden komen en die had je allemaal moeten toelaten in de winning round.”

 

De constant presterende Caapverdi van de familie Boon mag binnenkort mee naar de nog grotere wedstrijden en zal later dit seizoen zijn eerste zware proeven gaan lopen, verwacht Wout-Jan van der Schans. “Outdoor Wierden is een fantastisch concours om hem hierop voor te bereiden. Zo’n grote piste hebben we niet overal in Nederland. Het is belangrijk dat zulke concoursen georganiseerd worden, zodat we onze paarden kunnen opleiden voor de topsport. Maar ook voor aankomende ruiters is Wierden geweldig. Er zijn hier heel veel ruiters die ik niet echt ken, maar wel heel makkelijk op niveau meedraaien. Die doen hier veel ervaring op.”

 

De Britse Julie Andrews gaf een visitekaartje af met een tweede plaats in het Championat van Wierden, gesponsord door Rikkert Afbouw Groep. Ze verdiende met Wilando B (v. Oklund) 2.000 euro. Robert Vos werd derde met Dempseys (v. Calvaro Z), voor Robert Havinga met Bacardi (v. Numero Uno). De topvijf werd gesloten door Bas van der Aa met Cassilia (v. Casall).

 

Results 1.40m Rikkert Afbouw Groep Championat of Wierden:

1. Wout-Jan van der Schans, NED, Caapverdi (Verdi)

2. Julie Andrews, GBR, Wilando B (Oklund)

3. Robert Vos, NED, Dempseys (Calvaro Z)

4. Robert Havinga, NED, Bacardi (Numero Uno)

5. Bas van der Aa, NED, Cassilia (Casall)

 

Auteur Wendy Scholten, foto FotoTrailer

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0