1.45m Ranking proef: Remco Been wint in eigen huis

Remco Been (foto links) mag zich winnaar noemen van de 1.45m Roelofsen Horse Trucks Prijs op Outdoor Wierden. Daarvoor moest hij vrijdagavond maar liefst vijftien barragekandidaten kloppen met Holland van de Bisschop, de imposant springende hengst waarmee de ruiter uit Hoge Hexel vorig week nog de Grote Prijs van Jumping Schröder Tubbergen won.

 

“We moesten vanavond echt snel rijden, maar snel is Holland gelukkig van zichzelf. Hij is bovendien abnormaal voorzichtig”, vertelt Remco Been. Holland van den Bisschop, in eigendom van VDL Stud en Eric Wiefferink uit Wierden, kwam anderhalf jaar geleden bij hem onder het zadel en heeft een ontwikkeling doorgemaakt waarvan Remco Been niet had durven dromen. “We begonnen in het M, maar het is een wat eigenzinnig paard. Hij heeft z’n eigen mening laat ik maar zeggen, maar daar zijn we samen uitgekomen. Hij zorgt nu voor een soort doorbraak van mij als ruiter, ik kan nu om de grote prijzen meedoen. Ik heb altijd wel wat internationaal mogen meerijden, maar dat was altijd met paarden die snel verkocht werden. Deze mag van de eigenaren wat langer blijven.”

 

Holland van de Bisschop begon begin dit jaar in Zuidbroek en Drachten al opvallend te presteren. Remco Been won met hem in april zijn eerste Grote Prijs in Hardelot, was tweede in een rankingproef in Lummen, vijfde in een rankingproef en vijfde in de 1.55m Grote Prijs van CSI Eindhoven en won vorige week de Grote Prijs van Tubbergen. Daarmee is de Remco Been meteen één van de favorieten voor de Grote Prijs komende zondagmiddag.

 

Robert Vos, net als Remco Been lid van de organiserende Eschruiters, werd tweede met de nieuwe merrie Don Gretzky (v. Corlensky G). Twente domineered, want Bas van der Aa sloot als derde aan met Goldfeyer (v. Graf Top). De Amerikaan Wilton Porter, pupil van Jeroen Dubbeldam, en de Italiaan Vasco Campana sloten de topvijf.

 

Results Roelofsen Horse Trucks Prize CSI2* 1.45m:

1. Remco Been, NED, Holland van de Bisschop (Heartbreaker)

2. Robert Vos, NED, Don Gretzky (Corlensky G)

3. Bas Van der Aa, NED, Goldfeyer (Graf Top)

4. Wilton Porter, USA, Delinquent JX (Darco)

5. Vasco Campana, ITA, Delina (Carthino)

  

Tekst: Wendy Scholten, foto: FotoTrailer 

Reactie schrijven

Commentaren: 0