Kirsten Rikkert wint meteen twee rubrieken Outdoor Wierden

De tweede editie van Outdoor Wierden kon niet beter beginnen voor de Wierdense amazone Kirsten Rikkert. Ze won donderdag 26 mei meteen twee van de drie internationale springrubrieken. De eerste rubriek om de Bredenoord Prijs op 1.20m niveau ging nog naar Doron Kuipers met Amado ET Z (v. Andiamo), maar daarna was het Kirsten Rikkert die de ereronde aanvoerde.

 

Ze won de Willem Greve Sportpaarden Prijs op 1.30m niveau met de KWPN-goedgekeurde hengst Crespo VDL (v. Canturo) en piekte in de Dierenkliniek en Dekstation Enterbrook Prijs op 1.40m niveau met No Fear van de Tichelrij Z (v. Numero Uno). “Een goed begin van een mooi concours. Outdoor Wierden is dit jaar wat anders opgezet, de organisatie doet enorm haar best en de vrijwilligers doen abnormaal veel. Echt leuk om hier te rijden en te winnen”, vertelt Kirsten Rikkert.

 

No Fear won eerder dit seizoen al een internationale proef in Spanje , laat Rikkert weten. “Ik heb haar daar ook meteen wat hoger gereden. Daardoor voelt een 1.40m proef zoals vandaag makkelijk aan voor haar. Vorige week werd ze op Jumping Schröder Tubbergen al eerste en tweede en nu was ze opnieuw simpel snel. Ze trekt veel aan op de sprong en is heel voorzichtig. Ik heb niet gek gereden, maar lekker vlot en zoveel mogelijk binnendoor”, blikt Kirsten Rikkert op haar winnende rit terug.

 

No Fear van de Tichelrij Z kwam via de Zangersheide veulenveiling in handen van de familie Rikkert, waarna de merrie op zevenjarige leeftijd voor de helft aan Leon Thijssen verkocht werd. “Ze hebben ere en tijd mee gereden en ik heb haar sinds een jaartje weer onder het zadel. Het loopt lekker zo. Je komt met haar de hoek om en ze zoekt de volgende hindernis alweer op. Ze kijkt echt met je mee.”

 

Op een kleine drie seconden afstand in het 1.40m werd Anne-Liza Makkinga tweede met Celana (v. Argentinus), voor Doron Kuipers op Dimitri (v. Up to Date) en de Amerikaan Wilton Porter die getraind wordt door Jeroen Dubbeldam. Wilton Porter was bovendien derde op 1.30m niveau, waarbij Kirsten Rikkert won met haar groot galopperende KWPN-hengst Crespo VDL. Tweede was hier Madée Schuttenbeld met Vayrenta (v. Haarlem).

 

Results Dierenkliniek en Dekstation Enterbrook Prijs, CSI2* 1.40m direct op tijd

1. Kirsten Rikkert, NED, No Fear vd Tichelrij Z (Numero Uno)

2. Anne-Liza Makkinga, NED, Celena (Argentinus)

3. Doron Kuipers, NED, Dimitri (Up to Date)

4. Wilton Porter, USA, Caletto Cabana (Cassini I)

5. Dries Dekkers, BEL, D&J Havanna (Griseldi).

 

Click here for the results of the 1.40m class, Foto FotoTrailer

 

Auteur: Wendy Scholten

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0