Twee weken lang internationale springsport op Manege de Vossenbos

Manege de Vossenbos in Wierden wordt komende weken overspoeld door paarden en ruiters vanuit de hele wereld. Van 26 tot en met 29 mei vindt het internationaal concours Outdoor Wierden plaats en van 1 tot en met 5 juni het Dutch Youngster Festival met onder meer landenwedstrijden voor jeugdruiters. Kortom, één groot hippisch feest met elke dag gratis toegang voor het publiek.

 

Outdoor Wierden is voor deelnemer en bezoeker interessanter dan ooit. De ruiters kunnen nog meer prijzengeld verdienen en de bezoekers kunnen genieten van nog mooiere sport. Nieuw is de Midseason Fair met een grote diversiteit aan standhouders op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei. Spectaculair zal het Six Bar springen op vrijdagavond zijn, voorafgaande aan de feestavond. Het Six Bar springen is in feite een afvalrace met steeds hoger wordende hindernissen achter elkaar op één lijn. Het paard dat het langst foutloos blijft in deze test, wint met zijn of haar ruiter.

 

Komend weekend komen ruim vijftien nationaliteiten in de baan. Van Brazilië tot Finland, van Argentinië tot Rusland. Van Nederlandse zijde reizen ook veel topruiters naar Wierden af, waaronder Willem Greve, Wout-Jan van der Schans, Robert Vos, Ben Schröder en Michael Greeve. Remco Been, die zich afgelopen zondag 22 mei winnaar mocht noemen van de Grote Prijs van Jumping Schröder Tubbergen, zal ook aan de start komen. De in Friesland wonende Brit James Billington zal zijn zege in de Grote Prijs van vorig jaar weer proberen te prolongeren met VDL Cartello.

Reactie schrijven

Commentaren: 0