Springteams bekend voor Dutch Youngster Festival

Bondscoach van de jeugdspringruiters Luc Steeghs windt er geen doekjes om. Hij wil topprestaties neerzetten in de landenwedstrijden van het Dutch Youngster Festival dat van 1 tot en met 5 juni plaatsvindt in Wierden. De teams voor junioren en young riders bestaat uit de top van Nederland.

 

Opgenomen in het team voor junioren (14 tot 18 jaar) is de topdrie van het Nederlands kampioenschap, aangevuld met Veronique Morsink (De Lutte) met Belina (v. Indoctro). Nederlands kampioen werd Amber Meijer (Muntendam) met KM Carrera (v. Clearway), zilver was voor Ralph Slaats (Waalre) met Liberty Antares en het brons ging naar Lars Kuster (Stokkum) met Kantunaro (v. Kannan).

 

Ook het team met Young Riders heeft de topdrie van het NK in huis: Nederlands kampioen Sanne Thijssen (Baarlo) met Con Quidam (v. Quinar), Demi van Grunsven (Erp) met Tinka’s Hope (v. Tinka’s Boy) en Kevin Jochems (Asten). Kevin rijdt niet zijn NK-paard Flugel van ‘t Palmenhof, maar Kadans Como (v. Cesano II) waarmee hij recent deelnam aan de Global Champions Tour in Miami en Mexico City.  Het team krijgt een sterke aanvulling in de persoon van Lisa Nooren (Engis, B.), die tijdens het NK nog herstellende was van een sleutelbeenbreuk. Het RaboTalent van het Jaar 2015 start Sabech d’Ha (v. Qredo de Paulstra), waarmee ze afgelopen december op ongekende wijze de 1.60m Grote Prijs van La Coruna won.

 

Het team van de Children wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

 

Het Dutch Youngster Festival zal dit jaar opnieuw honderden ruiters tot en met 21 jaar vanuit binnen- en buitenland trekken. Een week eerder vindt op Manege Vossenbos het internationaal concours Outdoor Wierden van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei plaats. Nieuw is de verhoogde prijzenpot, het Six Bar springen op de vrijdagavond gevolgd door het Ruiterbal en het Championat van Wierden op zaterdagavond voor de ruiters die zich niet kwalificeren voor de Grote Prijs op zondagmiddag. Voor de bezoekers is de vrijdag en zaterdag nu nog aantrekkelijker door de uitgebreide Midseason Fair met talrijke standhouders. 

 

De toegang is alle dagen gratis.

 

Auteur: Wendy Scholten

Reactie schrijven

Commentaren: 0