Wierden belangrijk meetpunt voor jeugdruiters

Het Dutch Youngster Festival in Wierden van 1 tot en met 5 juni op Manege De Vossenbos staat met dikke letters in de agenda van Luc Steegs, de bondscoach van de jeugdruiters. Nu het Nederlands kampioenschap afgelopen weekend in Mierlo verreden is, kijkt hij uit naar de internationale landenwedstrijden in Wierden. “Het zijn de belangrijkste landenwedstrijden op het Europees kampioenschap na”, vertelt hij.

 

Luc Steeghs windt er geen doekjes om: “Ik wil met de sterkst mogelijke teams met young riders, junioren en children aan de start komen om op eigen bodem een gooi te doen naar de overwinning. De young riders die in Wierden rijden, zullen uit het de kop van het klassement van het NK komen. Dat zijn in elk geval de kersverse Nederlands kampioen Sanne Thijssen (foto, hier met Con Quidam RB in Wierden 2015), de bronzen medaille winnaar Kevin Jochems en Lisa Nooren. Bij de junioren moet ik nog even verder puzzelen. Veel jeugdruiters hebben die week schoolexamens, waarmee ik rekening moet houden. Bovendien is de groep junioren veel groter en heb ik op het NK goede, maar ook wisselende prestaties gezien. Ik hoop dat ik daar meer stabiliteit in kan krijgen de komende tijd.”

 

Voordat de teams voor Wierden definitief zijn, laat Luc Steeghs zijn ruiters en amazones landenwedstrijden rijden in Frankrijk, Oostenrijk en België. “Alleen de young riders laten Frankrijk in het Hemelvaartsweekend vallen. Dat valt tegelijk met CSI Eindhoven en de Global Champions Tour in Hamburg, waar een aantal jeugdruiters een startplek hebben gekregen en veel ervaring kunnen opdoen. Ik ben benieuwd hoe het dit jaar verloopt. De sterkste groep is die van de Young Riders. Daar hadden we vorig jaar ook heel veel verwachtingen van, alleen kwam dat er niet helemaal uit door tegenslag links en rechts. Hopelijk zit het dit jaar meer mee.”

 

Het Dutch Youngster Festival kent al een lange traditie. Vorig jaar kwamen maar liefst 430 jeugdruiters van 12 tot en met 21 jaar vanuit de hele wereld aan de start. Voor het tweede jaar op rij gaat het internationaal concours Outdoor Wierden er aan vooraf. Voor dit weekend van 26 tot en met 29 mei met rubrieken van 1.20 tot en met 1.45m niveau is de prijzenpot verder verhoogd naar 77.500 euro.

 

PERSBERICHT: auteur Wendy Scholten, foto FotoTrailer

Reactie schrijven

Commentaren: 0