Upgrade prijzengeld en terrein in Wierden 

[PERSBERICHT] Het Dutch Youngster Festival en Outdoor Wierden krijgen dit zomer opnieuw een upgrade. De internationale springconcoursen voor de jeugruiters van 12 tot en met 21 jaar en senioren op Manege de Vossenbos waren al zeer geliefd onder de ruiters vanwege de uitstekende faciliteiten, maar dit jaar wordt het terrein verder verfraaid , komt er een fair en is er in het eerste weekend nog meer prijzengeld te verdienen.

 

Outdoor Wierden, een CSI1* en 2* wedstrijd, werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en krijgt dus een vervolg. “De sport was geweldig en we kregen veel positieve reacties van de ruiters, maar stilstaan doen we niet… Naast de twee rankingrubrieken, allebei met 25.000 euro gedoteerd, komt er op zaterdagavond het Championat van Wierden bij met 10.000 euro in de prijzenpot. In deze rubriek komen de ruiters aan de start die zich niet geplaatst hebben voor de Grote Prijs op zondagmiddag. Verder willen we op vrijdagavond een spectaculaire Six Bar wedstrijd organiseren”, vertelt bestuurslid en parcoursbouwer Marinus Vos.

 

Het terrein wordt anders ingericht om meer een ‘arena gevoel’ te realiseren. Zo krijgen de standhouders zicht op de hoofdpiste. “De ruiters die bekend met Wierden zijn, zullen opmerken dat de sloot in de ring op een andere plaats ligt”, vertelt Marinus Vos.

 

Outdoor Wierden (26 t/m 29 mei) is ook een bezoek waard door niet-paardenkenners. Nieuw is de fair op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei met talrijke standhouders met onder andere lifestyle producten en mode items.

 

Het bekende Dutch Youngster Festival van woensdag 1 tot en met zondag 5 juni trekt jeugdruiters vanuit heel Europa en is een belangrijk meetmoment voor de bondscoaches met het oog op de Europese kampioenschappen. Opnieuw heeft Wierden landenwedstrijden toegewezen gekregen. Wierden ondervond vorig jaar een recordaantal inschrijvingen, wat enige improvisatie vereiste (een concoursdag extra en meer stallen), dit jaar is de organisatie berekend om zoveel mogelijk jeugdruiters de kans te bieden om in Wierden aan de start te verschijnen.

 

Auteur: Wendy Scholten

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0