IJzersterk Young Riders team in Wierden van start

PERSBERICHT - De eerste van de vier landenwedstrijden tijdens het Dutch Youngster Festival is morgen, donderdag, die voor de young riders. Bondscoach Luc Steeghs heeft een ijzersterk team opgesteld en hoopt een goede prestatie neer te zetten. “Het zijn dezelfde ruiters die ik van tevoren in gedachten had. Vandaag heb ik ze allemaal aan het werk kunnen zien in de eerste wedstrijden en naar aanleiding daarvan heb ik niets hoeven te wijzigen.”

 

In het team zit de Nederlands kampioene junioren én young riders, Sanne Thijssen, met Con Quidam RB (v. Quinar), Jens van Grunsven met Cika (v. Can Cun la Silla), Jarno van Erp met Al Capone (v. Lupicor) en Jesper Romp met Qualif de Thurin (v. Socrate de Chivre).

 

Nederland heeft bovendien gunstig geloot en mag als vijfde van de zes landen van start. De strijd middels twee omlopen tegen Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk begint om 16.30 uur.

 

Overigens was Bart van der Maat vandaag de beste Nederlander met zijn derde plaats in de 1.40m Hotel Sallandse Heuvelrug Prijs voor Young Riders. Hij finishte met Java Kvarnas (v. Cardento) bijna drie seconden later dan de winnaar Guido Klatte uit Duitsland. De Achterhoekse amazones Micky Morssinkhof met Camonyak (v. Coronado) en Kim Bril met Baco (v. Tangelo van de Zuuthoeve) werden vierde en vijfde.

 

In de 1.35m Stal Wessels Vetker Prijs voor Young Riders was Jarno van Erp de beste Nederlander op de vierde en vijfde plaats met Crescendo Go (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en Al Capone.

 

Bij de junioren werd Leontine Bruin vierde met Eternity SB in de 1.30m Bouwbedrijf Hofman Prijs. Voor Vicky Helthuis met Chappeau (v. Niveau) was er een vijfde prijs in de 1.35m Machinefabriek Boesenkool Prijs.


Auteur: Wendy Scholten