Dutch Youngster Festival: Jeugd moet aan de bak

Het Dutch Youngster Festival is begonnen. Voor het eerst worden er bij het DYF vier landenwedstrijden verreden. Nieuw is die voor de Children, die dit jaar ook deel uitmaken van het internationale jeugdconcours voor de springtalenten. Voor bondscoaches Edwin Hoogenraat en Luc Steeghs is het Dutch Youngster Festival dan ook een belangrijk evenement op weg naar de EK’s later deze zomer.


Luc Steeghs, bondscoach voor de Young riders, Junioren en Children: ‘Het Dutch Youngster Festival is het enige CSIO, dus met een landenwedstrijd, in Nederland. Hier willen we goed voor de dag komen, net als Rob Ehrens dat wil met zijn team bij het CHIO in Rotterdam. Ik heb veel sterke combinaties hier. Nederlands kampioene Sanne Thijssen rijdt hier dan ook niet voor niets. Ik kijk de eerste dag hoe de vorm is bij mijn ruiters. Dan maak ik mijn teams voor de landenwedstrijden bekend.’ Edwin Hoogenraat, bondscoach van de ponyruiters voegt toe: ‘In Wierden is de entourage top en zijn de parcoursen zwaar. Het EK is in augustus en nu komt het steeds dichter bij de waarheid. Daarin speelt het Dutch Youngster Festival een belangrijke rol.’


De jonge Nederlandse ruiters en amazones krijgen op het schitterende terrein bij manege Vossenbos in Wierden de komende dagen concurrentie van ruiters uit Duitsland, België, Italië, Oostenrijk, Finland, Spanje, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Ukraine, Liechtenstein en Turkije.


Donderdag rijden de Young Riders hun landenwedstrijd. Vrijdag zijn er twee landenwedstrijden, die voor de ponyruiters en voor de Children. Op zaterdag is de juniorenlandenwedstrijd gepland en staat ook de Grote Prijs voor Children op het programma. Zondag worden maar liefst drie Grote Prijzen verreden: pony’s, junioren en Young riders.


Bron: KNHS, foto: Het juniorenteam van 2014