Overijsselse Ier Conor Drain toont klasse op Outdoor Wierden

PERSBERICHT - Weinig topklasseringen vandaag op Outdoor Wierden voor de Nederlandse ruiters. Nuri Dijks ging nog met een zege van start in het 1.30m, maar de overige drie rubrieken gingen de grens over. Al is dat laatste niet echt van toepassing op de Ier Conor Drain (foto), die in Tubbergen woont. Gisteren won hij het 1.35m met Zidane (v.  Germus R), vanavond waren ze de winnaars van de 1.40m Jumping De Driehoek Prijs.

 

Conor Drain, in 2010 in Nederland neergestreken als springruiter, verdiende in deze 1.40m finale om de Jumping De Driehoek prijs 1.250 euro en moest daarvoor veertien andere barragekandidaten verslaan. De Italiaan Emanuele Camilli werd tweede, voor de Brit James Billington. Twentenaar Wesley Mulder sloot als vierde aan op A Kind of Magic WM (v. Hinault).

 

De 1.35m Handelsstal Teus van den Brink Prijs werd gewonnen door Hasan Senturk uit Turkije met Zorito (v. Tenerife) van de Drentse stal Zuidema en W. Kooijman. Beste Nederlandse was Suus Kuyten op de derde plaats met Osaka, voor Gerco Schröder op Glock’s Chamonix B (v. Castillo).

 

De Ier Simon McCarthy met Chicobello (v. Chico’s Boy) won de 1.35m BWG Stables Prize. Willem Greve was hier beste Nederlander op de vijfde plaats met Elien, een dochter van zijn tophengst Carambole. In de 1.30m Stal Robert Vos Prijs bestond de top-zes uit Nederlandse ruiters, met Nuri Dijks voorop met Hisaura van ’t Heike (v. Tamura van ’t Heike). Maaike ten Berg-Bijlsma pakte de tweede prijs mee op Condor (v. Ovidius).

 

Alle ogen zijn nu gericht op de afsluitende dag, met als hoofdnummer de 1.45m Nijwa Grote Prijs van Wierden om 15.00 uur.

 

Foto: FotoTrailer

Auteur: Wendy Scholten