Vincent Geerink verrast zichzelf op openingsdag Outdoor Wierden

PERSBERICHT - De openingsdag van de eerste editie van Outdoor Wierden is voor Vincent Geerink uitstekend verlopen. Nadat de twintigjarige springruiter uit het Gelderse Gelselaar donderdagmiddag tweede werd in het 1.30m springen, won hij ‘s avonds de 1.40m rubriek. “Ik had het helemaal niet verwacht”, reageert hij.

 

In het 1.40m om de Dierenkliniek & Dekstation Enterbrook Prijs gingen maar liefst 94 internationale ruiters van start. “Ik was van plan om een vlotte ronde te rijden, maar niet zo zeer om te winnen”, vertelt Vincent Geerink. “Wel liep het vanaf hindernis 1 meteen heel fijn. Bovendien heb ik een paard dat snel kan draaien en graag met me wil meedoen.”

 

De snelheid heeft deze Qrunch de la Roque (Kannan x Calvados) niet van een vreemde, aangezien hij van oorsprong uit een volbloed merrielijn komt. De elfjarige ruin had in Frankrijk zijn eerste internationale wedstrijden gesprongen, voordat hij in oktober naar Stal Geerink kwam. “Inmiddels hebben we hem al langer dan een half jaar, best bijzonder, want de handel is belangrijk voor onze stal. Maar met deze hebben we niet direct haast omdat hij dikkere proeven kan springen. Zo heb ik er zelf als ruiter ook nog wat aan.” 

 

De zege is in elk geval loon naar werken voor de ruiter, die maar liefst vijftien paarden in training heeft. Hij werd ook nog negende in het 1.40m met de eind vorig jaar van Willem Greve overgenomen Beaumont (v. Vermont).  De tweede prijs ging Michiel brusse op Kom La Rodine (v. Lados BRD), gevolgd door de Duitser Matthias Lucas. Twentenaar Remco Been nam de vierde plaats in met Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker).

 

De eerste internationale proef op 1.20m niveau om de Bredenoord Prijs kwam op naam van Linda Rijken met de zelf gefokte en opgeleide Ekira (v. Vaillant). Haar tactiek? Voor een hindernis langs de dubbelsprong indraaien, wat vrijwel niemand anders deed. De tweede prijs was voor de Libanese ruiter Emile Karim Fares met Bux Bunny (v. Padinus). Nuri Dijks en Robert Vos werden derde en vierde.

 

Ook in de 1.30m Riwald Recycling Prijs behoorde Linda Rijken tot de topvier, nu met Dinanda (v. Quasimodo Z). Don Willemsen reed de beste ronde met Orange Clover Djetske (v. Warrant). Vincent Geerink werd tweede met Quirio de Berlandois (v. Lucciano), voor Fabienne Roelofsen op Hallo Hallo (v. Hinault).

 

Op vrijdag gaat de eerste rubriek om 8.30 uur van start en vindt de 1.45m ranking proef rond 17.30 uur plaats. 

 

Auteur: Wendy Scholten