Dutch Youngster Festival van vier naar vijf dagen

Het internationaal jeugdconcours Dutch Youngster Festival in Wierden heeft het programma uitgebreid naar vijf dagen. Voor het eerst komen de springruiters nu ook op zondag 7 juni in actie. Dit alles is het gevolg van het grote aantal aanmeldingen. “Er zijn 430 ruiters ingeschreven, terwijl we er maximaal 350 kwijt kunnen over vier dagen”, vertelt Marinus Vos, bestuurslid van DYF 2015.

 

Een luxeprobleem, zo omschrijft Marinus Vos de enorme animo voor het jeugdconcours. “Met de animo zijn we enorm blij Laat dat duidelijk zijn. Het brengt alleen wel wat problemen met zich mee, maar die zijn er om opgelost te worden. Er moeten honderd stallen extra geplaatst worden en we voegen de zondag aan het programma toe.”

 

Ruiters de deelname aan Wierden ontzeggen, was geen optie. “We moeten ons aan het internationale vraagprogramma houden van de FEI, de internationale paardensportbond. We hadden vijftien landen uitgenodigd om deel te nemen aan onze landenwedstrijden. Normaal schrijft tweederde daarvan in, maar nu komen ze allemaal en dan zit je met een probleem. Voeg daar nog enkele ruiters aan toe die een individuele startplek hebben gekregen en je zit bomvol”, vertelt Vos.

 

Boven verwachting is ook het aantal starts bij de Children (12 tot en met 14 jaar), die voor het eerst in Wierden hun eigen rubrieken en zelfs landenwedstrijd krijgen. Er komen maar liefst acht teams. Bij de pony’s zijn er negen teams ingeschreven, bij de junioren elf en bij de young riders acht.

 

Het Dutch Youngster Festival gaat woensdag 3 juni van start met rubrieken voor junioren en young riders. Op donderdag rijden de young riders hun landenwedstrijd, op vrijdag de pony’s en Children en op zaterdag de junioren. De Grote Prijzen worden op zaterdag en zondag verreden.

 

Het internationaal spektakel in Wierden begint echter al met Outdoor Wierden van 28 tot en met 31 mei. Alle dagen is de toegang gratis, ook tijdens de feestavonden.