Dutch Youngster Festival selectie EY Cup

Rowen van de Mheen uit Hoevelaken, hier tijdens het Dutch Youngster Festival 2014, won vorig jaar de EY Cup. Foto www.fototrailer.nl
Rowen van de Mheen uit Hoevelaken, hier tijdens het Dutch Youngster Festival 2014, won vorig jaar de EY Cup. Foto www.fototrailer.nl

Het internationaal springconcours Dutch Youngster Festival in Wierden is dit jaar opnieuw aangewezen als internationale kwalificatiewedstrijd voor de European Youngster Cup Pony Challenge. Er zijn door heel Europa vijf selecties uitgeschreven, gevolgd door een finale in Salzburg in december met een goede prijzenpot. Wierden staat aangeschreven als een hoogstaand paardensportevenement.

 

De Nederlandse ponyruiters deden het vorig jaar zeer goed in de eindstand. De zege ging naar Rowen van de Mheen in de Big Tour (1.25-1.35m). De ruiter uit Hoevelaken was ook al de beste Nederlander met een individueel achtste plaats op het EK voor springpony’s in 2014. Naast de Big Tour kent de EY Cup een reeks voor de Small Tour (1.15-1.25m) en een reeks met landenwedstrijden.

 

De eerste twee selecties zijn inmiddels verreden in Pöttmes (Duitsland) en Fontainebleau (Frankrijk). Na het Dutch Youngster Festival van 3 tot en met 6 juni volgen het Europees kampioenschap in Malmö (Zweden) van 5 tot en met 9 augustus en Chevenez (Zwitserland) van 8 tot en met 11 oktober als selectiewedstrijden.

 

In Wierden wordt er van 28 tot en met 31 mei al internationaal gesprongen tijdens het nieuwe ‘Outdoor Wierden. Een week later zijn de jeugdwedstrijden. De toegang is alle dagen gratis.