Wierden breidt uit met extra internationaal springweekend

CSI Outdoor Wierden is de naam van het nieuwe internationaal paardensportevenement dat van 28 tot en met 31 mei plaatsvindt in Wierden. Het springconcours tot en met 1.45m niveau wordt een weekend eerder verreden dan het bekende Dutch Youngster Festival voor jeugdruiters van 3 tot en met 6 juni.

 

“De jeugdwedstrijden bestaan al ruim vijftien jaar, maar nu geven we ook gehoor aan de senioren”, vertelt Marinus Vos, bestuurslid en parcoursbouwer. “Al jarenlang was de vraag of we nog een internationaal weekend op een- en tweesterrenniveau wilden organiseren. Omdat de stallen, tribunes en tenten er al staan voor het jeugdweekend, is dit goed te realiseren. We willen voor mooie sport gaan en de ruiters een welkom gevoel geven. We hebben twee rankingproeven met goed prijzengeld en er komt bijvoorbeeld een riders corner waar ze rustig kunnen zitten en waar elke ochtend een gratis ontbijt voor ze klaar staat.”

 

Op het 0,8 hectare grote terrein van Hippisch Centrum de Vossenbos wordt ondertussen hard gewerkt. De losrijpiste wordt vergroot zodat de deelnemers nog meer ruimte hebben om hun paarden te trainen en te longeren. “We zijn steeds bezig met vernieuwing”, laat voorzitter Wim Blokland weten. “Ik zie de komst van het extra springweekend als zeer positief. “

 

Het Dutch Youngster Festival heeft opnieuw de officiële landenwedstrijd toegekend gekregen, waardoor het evenement verzekerd is van de beste jeugdruiters ter wereld. Op de donderdag worden de landenwedstrijden voor pony’s, children en young riders verreden, op de vrijdag de landenwedstrijd voor junioren. De toegang is beide weekenden gratis.